Egy Monster-rajongó tapasztalatai

Riding is Life

Riding is Life

Bakancslista

2022. március 03. - morpheus84

Előbb utóbb minden motoros azon kapja magát, hogy bármerre jár, azt méri fel magában, hogy milyen jók az utak, mennyire motorozható a vidék? Én is beleestem ebbe, sőt úton-útfélen azt tervezgetem egy-egy szép, kanyargós vidék láttán, hogy mikor is lehetne erre jönni motorral. 

Ebben a részben kicsit messzebbre nyúlunk, azon gondolkozom el "hangosan", hogy ha minden körülmény ideális lenne, akkor mégis merre mennék el pár napra kanyarogni? Jelzem, hogy - ahogy minden írásom itt - erősen szubjektív a lista, nyugodtan hozzá lehet tenni, de elvenni nem szeretnék belőle. 

Mivel én a mostani Monsteremmel tökéletesen elégedett vagyok, olyan utakat terveznék be, amelyek ezzel a géppel kényelmesen teljesíthetők és ideálisak. Éppen ezért nem fogtok sivatagi kalandokat vagy mongóliai off-road túrákat találni a felsorolásban, mindössze nakeddel teljesíthető, nyomatékból kanyargó aszfaltcsíkokat, lehetőleg minél kevesebb autópályával. Az alapvető célom az, hogy olyan uticélok legyenek benne, amelyek itthonról "lábon" teljesíthetők, de persze ha az ember nagyot gondol, nem zárható ki akár egy tréleres utazás sem, vagy helyszíni motorbérlés, de ez utóbbinak nem vagyok nagy rajongója: jobban szeretnék az én gépemmel tekeregni. Most tegyük félre a gyakorlatias gondolatokat és legyünk bátrak! Ennek fényében kezdek bele a felsorolásba, noha aki ismer tudja, hogy viszonylag nyugodt voltom miatt amúgy sem vagyok képes igazán elrugaszkodni a talajtól, szóval az extrém uticélokat kedvelők ne ettől az írástól várják a megvilágosodást! 

Szardínia: Nem éppen a kultúrális és építészeti örökségben hemzsegő célpontok egyike (pl. Észek-Olaszországhoz képest), de van mindenből egy kicsi és kanyargós, gyönyörű, jó minőségű útvonalakból annál több! 

Alapos leírást, képeket, - régebbi - költségeket itt találtok: https://hegylakok.hu/2018/03/szardinia-motoros-kirandulas/ 

sard2-1280x720.jpg

 

Amalfi-part: Ez a vidék egyszerűen lélegzetelállító. Bevallom, pár éve hallottam róla először, amikor egy ismerősöm mesélte, hogy kocsival vágtattak le oda és mutatott pár képet. a Youtube-on nézelődve pedig szembe jött az egyik - az óta is - kedvenc videóm: *UPDATE: a videót lekapta a Youtube az eredeti helyéről is, így be kell érnünk egy unalmasabb, de legalább Ducati nyergéből látható, rövidebb verzióval.... 

 

A fenti kisfilmhez nem igazán fűznék hozzá semmit, minden benne van. A Monsterek, a napsütés, az életérzés, na és persze a szemtelen fiatalság! :) Annyival egészíteném ki, hogy az odaút is izgalmas és élménydús lehet, erre még egy külön bejegyzést is szánok, ha tényleg konkretizálódhat hasonló utazás. 

Számomra mindig is Ausztria lesz az örök célpont, szinte bármelyik szezonban azon agyalok, hogy mikor és milyen módon tudnék oda elszabadulni, de eddig sajnos nem jött össze egy nyúlfarknyi túra sem a környéken... Így több olyan, eleve kész útvonalam is van, amelyet már a Google Mapsen bejártam. Vegyünk most egy ilyet fel a listára! 

ausztria.jpg

Röviden összefoglalva: a cél Bregenz, közbeeső állomások Breitenwald, Rechensee, Mittersill, Finkenstein am Faaker See és végül - inkább kezdésként - Szombathely. Gyönyörű tájak, kiváló utak, már csak a jó idő hiányzik. Itt viszont - állítólag - mindig készülni kell egy kiadós esőre, ilyen irányú felszerelést vinni szükséges! 

Van még egy örök sláger, nem is tudom, eddig miért nem látogattam el a vidékre: Bled és Szlovénia Ausztriával határos, kanyargós része. 

Szintén Youtube-os élményhez köthető az, hogy még Norvégiát is szívesen megnézném, gyönyörű hely lehet és nyáron (gondolom abban a pár hétben, amíg melegnek mondható az idő) érdemes megpróbálni a hosszabb túrákat is az országban. 

Rövidebb, elérhetőbb, mégis kiváló útvonalnak ígérkezik Horvátország partmenti útjain végigkanyarogni. Úgy tervezem, hogy Murter szigetén szállnék meg - ott már voltam korábban, nagyon jó hely -- és onnan Splitnél elkanyarogni a magasabb tájakra és vissza: 

split.jpg

Nos, röviden ez lenne a "nagy" bakancslista, ahogy jeleztem: nincs benne semmi extrém, talán egyszer még teljesülhetne is... kiderül. 

A bejegyzés trackback címe:

https://monsteristi.blog.hu/api/trackback/id/tr8617707372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása